Alternativen för dig som vill ha en infraröd bastu

Alternativen för dig som vill ha en infraröd bastu

Alternativen för dig som vill ha en infraröd bastu

Infraröd bastu är hett, i dubbel bemärkelse! Den ger en varm och skön stund och är dessutom otroligt trendigt just nu. Allt fler skaffar en i hemmet för att kunna njuta och ta del av alla hälsofördelar den medför när som helst. Är du också sugen på att göra det? Då finns några olika alternativ.

Konvertera befintlig bastu

Har du en gammal bastu i källaren eller kanske i anslutning till badrummet som bara står där och aldrig blir använd? Då är den ett utmärkt alternativ att bygga om till en infraröd bastu istället. Det man behöver göra är att ta ut aggregatet och istället montera in dom infraröda paneler som används för uppvärmning. Sådana finns att köpa separat, utan att köpa en helt ny bastu. Enklare blir det knappast.

Köp en infraröd bastu som byggsats

Har du ingen gammal bastu att bygga om, men ändå är sugen på att skaffa en infraröd bastu, så finns många enkla byggsatser att köpa. Dom finns i olika storlekar och modeller och koppas enkelt in i ett vanligt eluttag. Allt du behöver är en plats att ställa den på, samt möjligen lite tålamod för att bygga ihop den.

Tänk dock på att:

  • Hitta en lämplig plats
  • Fundera över storleken
  • Jämföra leverantörer och priser

Portabel variant

För den som inte har plats med en fullstor infraröd bastu, trots att dom finns i relativt små storlekar, finns ännu ett smart alternativ. Det är att satsa på en portabel variant. Dessa påminner lite om ett tält som man sätter sig i, med huvudet utanför, och som vanligt stängs med dragkedjor.

Det finns inget som säger att den här modellen av infraröd bastu är sämre, även om den kanske inte känns fullt lika lyxig. Men är det känslan och dom många hälsoeffekterna, så som bättre cirkulation och mjukare hud, så räcker det gott och väl. Dessutom är dom billigare!

Gå på spa

Kanske vill du mest av allt ha en egen infraröd bastu men saknar både plats och pengar för att göra slag i saken. Som tur är finns alternativ ändå, och det är att besöka ett spa som har en. På så vis kan du prova på att basta, kanske flera gånger, för att se och känna om det verkligen är något för dig.

webmaster

Kommentarer inaktiverade.