Städa smart – tips och goda råd

Städa smart – tips och goda råd

Städa smart – tips och goda råd

Det är skillnad på att städa och på att städa smart och det kan dessutom innebära olika saker. Att städa smart kan vara att göra hela processen mer effektiv och enkel men också smart på det sättet att man använder andra produkter än dom rengöringsmedel som finns att köpa. Låter det intressant? Då kan du läsa mer här!

Städa smart med checklista

Ett av dom bästa tipsen för den som vill städa smart och effektivt är att göra en checklista, alternativt ett städschema att följa, till exempel vecka för vecka. Att veta vilka uppgifter som behöver genomföras och att sedan få sätta en bock bakom dessa är ett enkelt men bra knep för att hålla städningen i rullning. Dessutom håller man koll på när saker och ting blev gjorda senast, vilket gör det enkelt att veta när det börjar bli dags igen.

Vid storstädning är en checklista ett bra alternativ för att städa smart, där man kan skriva upp allt som ska göras i tur och ordning. Att till exempel börja med att dammsuga för att sedan dammtorka kommer ge onödigt extraarbete så tänk på att skriva upp momenten i en bra ordning och arbeta dig sedan igenom listan, punkt för punkt.

Städa smart – giftfritt, miljövänligt och billigt

Att städa smart handlar inte bara om att vara effektiv, utan också att välja alternativa rengöringsmedel och andra städprodukter där det är möjligt. Visste du till exempel att flera saker du troligen har hemma i skafferiet går bra att använda vid städning?

Bland annat följande kan du ha stor nytta av när du gnolar och fejar i hemmet:

  • Ättika
  • Bikarbonat
  • Citron

Ättikan kan bland annat användas till fönsterputsning och rengöring av handfat, duschkabin och diskho. Det ger en otroligt fin glans och man slipper flammor – inte bara på fönstren utan också på kakel och liknande!

Bikarbonat är också en räddare i nöden för den som vill städa smart – det fungerar bland annat om man behöver få bort svåra fläckar från textilier, till exempel soffor eller bilsäten. Fungerar även som blekmedel för vita textilier – häll bara några matskedar direkt i tvättmedelsfacket så kommer dassiga lakan och annat bli riktigt vita igen!

Genom att blanda pulvret med lite vatten så det blidas en pasta kan man också enkelt få bort gamla kalkrester!

webmaster

Kommentarer inaktiverade.