Ta del av samtliga konstruktionsritningar i Stockholm

Ta del av samtliga konstruktionsritningar i Stockholm

Ta del av samtliga konstruktionsritningar i Stockholm

Det är stadsbyggnadskontoret som har samtliga ritningar inom Stockholm Stad. Detta både på lokaler, fastigheter och bostäder så länge som bygglov har krävts. För den som önskar se konstruktionsritningar på en byggnad är de alltså hit man ska vända sig.

Vill du veta hur en byggnad är konstruerad, vilka bygglov som finns eller önskemål om att läsa andra dokument kring dessa? Vänd dig till stadsbyggnadskontoret – antingen digitalt eller på plats. Det finns däremot en skillnad mellan dessa vägar. Om det krävs att du har Bank-ID eller inte.

Se konstruktionsritningar i Stockholm

  • Via hemsidan

Den enklaste vägen är logga in på Stockholm Stads hemsida med E-legitimation. När det är genomfört går det att hitta alla ritningar som stadsbyggnadskontoret har och som är offentliga. Via hemsidan går det därefter att ladda hem dessa samt söka via flera olika sökfunktioner.

  • Via stadsbyggnadskontoret

Det andra alternativet är att ta sig till stadsbyggnadskontoret och där använda en av deras datorer för självbetjäning. Den enda skillnaden är i detta fall att någon inloggning inte behöver ske. Du kan därmed söka efter valfria konstruktionsritningar utan att behöva ha, eller använda, E-legitimation.

Guide – Se konstruktionsritningarna på distans

För att underlätta ytterligare finns det en guide på Stockholm Stads hemsida. Guiden visar hur inloggning sker samt hur man kan ta del av de konstruktionsritningar (samt andra ritningar) som finns tillgängliga. För de som aldrig loggat in på webbplatsen tidigare kan det vara en bra guide som steg för steg visar detta.

Beställa via telefon eller mail

Det är även möjligt att beställa valfria handlingar direkt från stadsbyggnadsexpeditionen. De kan kontaktas via mail alternativt telefon. I det fall som denna hjälp önskas kan det medföra en kostnad. Skulle arbetet som utförs av stadsbyggnadskontoret ta längre tid än 30 minuter kommer personen att debiteras 1360 kr per timme. Det är alltså betydligt billigare att först försöka hitta de relevanta dokumenten antingen via inloggning på webbplatsen eller genom att gå till kontoret och använda deras datorer.

Vid beställning via telefon eller mail är det viktigt att uppge.

  • Diarienummer
  • Årtal på gällande ritningar – Det kan finnas flera ritningar på samma byggnad
  • Fastighetsbeteckning – För att vara säker på att det är rätt byggnad som syftas på i ansökan.
webmaster

Kommentarer inaktiverade.