Tips för att flytta rätt

Tips för att flytta rätt

Tips för att flytta rätt

Dags att dra flyttlasset? En flytt är en process som kräver en hel del tid och energi. I de här texten får du tips som kan hjälpa dig att flytta rätt.

Ta hjälp av firma?

En flyttfirma vet att flytta rätt. Det är långtifrån alla som behöver leja ut hela eller delar av arbetet vid en flytt, men klart är att det är en efterfrågad tjänst. Något som gjort det mer lockande på senare år är att flyttjänster numera omfattas av RUT-avdraget, vilket innebär att 50 % av arbetskostnaden kan dras av.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte behöver vara allt eller inget. Tycker du att det är onödigt att ta hjälp med hela flytten, kan du välja att endast anlita stöd med det du behöver. Det kan till exempel vara flytt av piano, ett tungt kassaskåp eller bara hjälp med att packa lådorna.

Flytta rätt – och städa rätt

Flyttstädningen är en stor del av en flytt. Det krävs att den är mycket noggrant utförd för att de som flyttar in ska vara nöjda – precis som du förväntar dig att bostaden du flyttar in i är minutiöst rengjord. Det ska vara fräscht och spotless, helt enkelt.

Även här kan det vara klokt att ta hjälp av en firma. Precis som flyttjänster täcks städtjänster av RUT, vilket innebär att det kanske inte är så dyrt som många till en början kan tro. Anlita en firma med nöjd kund-garanti, så att du kan känna dig helt trygg med att lämna över arbetet.

Den som städar själv bör använda sig av en checklista för att kontrollera att allting verkligen blir riktigt gjort. En del i att flytta rätt är att städa rätt – och vid en flyttstädning innebär det att samtliga vrår och utrymmen ska rengöras.

Pappersarbetet

En annan del i att flytta rätt är att ta hand om det administrativa. Till exempel:

  • Gå in på skattverket.se för att göra en flyttanmälan, för att få rätt adress i folkbokföringen.
  • Anmäl den nya adressen till Adressändring för att få posten eftersänd till rätt adress.
  • Kontakta elbolaget för ett nytt abonnemang till den nya bostaden.
  • Ta kontakt med telefonoperatören för att flytta med hemnumret, eller ordna med bredband och Wi-Fi i det nya hemmet.
webmaster

Kommentarer inaktiverade.