Avfuktning av krypgrund i Stenungsund

Avfuktning av krypgrund i Stenungsund

Krypgrunden i en fastighet anses av många vara en riskkonstruktion. Detta beror på att faktiskt mer än varannan krypgrund visar tecken på angrepp av mögel eller skador orsakade av fukt. Krypgrund och torpargrund, som det kallades för tidigare, är en vanlig byggmetod som användes ända till 1970-talet. Idag byggs fortfarande krypgrunder i hus men byggs på ett annat sätt för att undvika just fuktproblematiken. Så när kan man behöva avfuktning i Stenungsund? De krypgrunder som är mest utsatta är de som har en isolerad grundbalk, organiskt material som är exponerat för fukt som till exempel trossbotten och/eller stora skillnader i temperaturen jämfört med utomhus, otillräcklig ventilation och otillräcklig isolering.

En angripen krypgrund kan ge upphov till problem, både för huset men också för dem som bor i bostaden. Man kan bland annat få fysiska problem om man bor i ett hus som har drabbats av fukt i krypgrunden. Dessutom kan det kosta en rejäl slant om det har gått så långt att man behöver totalrenovera en källare eller ett helt hus. Det är därför av vikt att i tid inse att man är i behov av avfuktning i Stenungsund när man behöver avfukta en krypgrund.

Använda sig av en avfuktare

En möjlig lösning, och kanske en av de billigare, är att installera en avfuktare i krypgrunden. Man kan också ventilera och värma upp krypgrunden eller gjuta igen krypgrunden. En avfuktare kan också installeras som en förebyggande åtgärd för att undvika att man sedan behöver totalrenovera och hejda innan fukten har nått för långt. Avfuktning av krypgrund i Stenungsund är därför en bra lösning även för förebyggande åtgärder. Det finns flera olika typer av avfuktare och beror på hur problemen med fukt ser ut i den specifika fastigheten.

Kontakta professionella vid avfuktning av krypgrund i Stenungsund

När du tror, eller kanske vet, att du har behov av avfuktning i Stenungsund på grund av din krypgrund, bör du kontakta en professionell som arbetar med detta. De börjar oftast med att göra en fuktmätning för att se hur mycket fukt som finns i krypgrunden. De kan också undersöka grunden på ett grundligt sätt samt se tecken på till exempel röta. Det är därför en klok idé att anlita professionella yrkesmän för detta.

webmaster

Kommentarer inaktiverade.