Fördel att ha alternativt boende vid stambyte i Stockholm

Fördel att ha alternativt boende vid stambyte i Stockholm

Förr eller senare kommer det vara dags att byta stammarna i den fastighet som du bor i. I samband med att fastighetsägaren kallar in en leverantör av stambyte i Stockholm kan det vara värt för dig att ha ett alternativt boende att “fly till”. Det kan nämligen vara lite besvärligt att bo kvar i lägenheten under den tid som bytet av stammarna pågår. Det är bullrigt och såväl vatten som avlopp (och ibland även elen) är avstängda. Läs mer om detta nedan!

Ett stambyte i Stockholm är allt som oftast stökigt och bullrigt

Det springer hantverkare in och ut i lägenheten och de river hela ditt badrum i samband med att stammarna byts ut. Dessutom står din ytterdörr på vid gavel och vissa hyresgäster kan till och med oroa sig för att någonting ska försvinna i form av ägodelar. Det sistnämnda är dock inget som du generellt sett behöver oroa dig för. De aktörer som jobbar med stambyte i Stockholm är vanligtvis välrenommerade och har fullt upp med att fokusera på sitt arbete. Därför är detta en farhåga som förmodligen är relativt obefogad.

Det finns dessutom alltid risk att något går fel, såsom att:

  • arbetet blir försenat
  • badrummet kaklas i fel färg
  • dina älskade köksskåp rivs ut och kastas på tippen.

Allt som oftast flyter dock arbetet på som smort och enligt plan. Men det kommer ändå vara damm överallt innan detta avlägsnas från din lägenhet. Däremot kan du räkna med att få ett sprillans nytt och skinande rent badrum. Men det kan alltså vara värt att skaffa sig ett alternativt boende i samband med att arbetet ska utföras, om du har möjlighet att göra detta.

Om du bor i en fastighet tillräckligt länge kommer stammarna behöva bytas

Tyvärr ligger det till som så att stammarna i en fastighet behöver bytas ut förr eller senare. Därför kommer du behöva vara med om ett stambyte i Stockholm vid ett tillfälle eller ett annat, förutsatt att du bor i en och samma fastighet tillräckligt länge. Har du otur kanske du till och med behöver vara med om detta arbete vid flera olika tillfällen, om du istället flyttar runt mellan olika fastigheter.

Ann-Mari Axelsson

Kommentarer inaktiverade.