Hur väljer man fastighetsmäklare i Helsingborg?

Hur väljer man fastighetsmäklare i Helsingborg?

Har det blivit dags att sälja villan, fritidshuset eller lägenheten i Helsingborg finns många fördelar med att ta hjälp av en fastighetsmäklare. Man kan få tips och råd inför fotografering och visning samt hjälp med dokument, papper och annat viktigt som krävs för en korrekt försäljning. Valet av mäklare är dock inte alltid så enkelt – nedan följer några tips på saker att tänka på när det är dags att välja.

Mäklarbyråer och fastighetsmäklare i Helsingborg

För att kunna välja en fastighetsmäklare i Helsingborg är det såklart bra att börja med att se efter hur utbudet ser ut. Det finns både stora och små mäklarbyråer och möjligen även fastighetsmäklare som arbetar helt på egen hand och här kan man fundera på vad man föredrar mest.

En mindre byrå kan kännas mer personlig, medan en större kan besitta större kompetens och erfarenhet. Med det sagt så är valet av mäklare inte alltid så enkelt och det finns minst sagt anledning att fundera och jämföra inför valet.

Magkänsla och förtroende

En viktig aspekt för den som ska anlita en fastighetsmäklare i Helsingborg är magkänslan. Finns det någon man ”klickar” och får bra kontakt med kan det vara en stor fördel, då en försäljningsprocess i vissa fall kan vara ganska lång. Mäklarens roll är trots allt att medla mellan köpare och säljare – så man bör räkna med en hel del kontakt.

Att sälja sin bostad kan också kännas privat – den kommer att fotograferas och läggas ut på annons. Intresserade spekulanter kommer att gå på visning av bostaden och därför är det också viktigt att man känner förtroende för den mäklare man väljer.

Provision

En annan faktor som är viktig för många är hur mycket mäklaren tar i provision. Av den anledningen kan det vara värt att kontakta några olika för att få uppgifter kring detta, för att sedan jämföra hur just provisionen ser ut bland fastighetsmäklare i Helsingborg. Arvodet kan se olika ut beroende på typ av bostad, och några vanliga alternativ ser ut så här:

  • Procent – Arvode i procent innebär att mäklaren tar en viss procent av den slutliga köpeskillingen.
  • Arvodestrappa – Eller provisionstrappa, innebär vanligen en fast eller rörlig grundprovision. Därefter får mäklaren en viss % om slutpriset överstiger ”målpriser” som bestämts i förväg.
  • Fast arvode – Mäklararvodet bestäms i förväg och påverkas inte av slutpriset.
webmaster

Kommentarer inaktiverade.