Sälja och köpa fastighet

Sälja och köpa fastighet

Vid försäljning eller förvärv av fastigheter i Öresundsregionen finns en rad mäklarföretag att ta kontakt med för bästa hantering. De rutinerade mäklarna är specialiserade på Öresundsregionen och finns där för dig från början till slut oavsett om du ska köpa eller sälja en bostad. Mäklarna kan hjälpa till före ett husköp med information om hur bostadsmarknaden ser ut i nuläget, vilka bostadsområden som passar och vad man kan förvänta sig betala där. De berättar också mer om hur ett bostadsköp går till rent praktiskt och hur en budgivning går till. De kan hjälpa till att få kontakt med banken, Sparbanken Öresund, och därmed hjälpa dig få ett lånelöfte, alltså ett löfte om finansiering av köpet. På banken får du hjälp med att ta fram en kalkyl av dina förväntade boendekostnader så att du vet vilka förutsättningar du har för det framtida köpet och boendet.

Byta fastighet

Funderar du på att sälja din bostad så finns mäklarna också där för dig. De erbjuder ofta en kostnadsfri värdering, som kan vara avgörande för om du väljer att sälja nu eller bestämmer dig för att vänta. Det är viktigt att ha en kunnig mäklare som kan bostadsmarknaden i ditt område för att få ut så mycket som möjligt av din försäljning. Är du inte riktigt beredd att sälja ännu men funderar vad din bostad kan vara värd i nuläget så är en sådan värdering också kostnadsfri. Du får information hela tiden om de olika stegen i försäljningen såsom värdering, visning, budgivning, signering av kontrakt och tillträdet till bostaden för köparen. En proffsfotograf tar bilder som gör bostaden rättvisa och lockar många potentiella köpare. De flesta köpare undersöker bostadsmarknaden på internet och bilderna av bostaden kan vara avgörande för om de gör sig besväret att komma på en visning eller inte. Vid köp av jordfastighet finns åtskillig information att hitta via jordfastighet.se

Du som redan bor i Skåne känner säkert till alla fördelar med att bo där, men för dig som funderar på att flytta dit så kommer här några saker som kan göra en flytt till Skåne och ett fastighetsköp här till din bästa affär någonsin. Bra kommunikationer, både inom länet, till resten av landet och inte minst ut i Europa. Närheten till Danmark är särskilt attraktivt. Det tar inte mer än trettio minuter med färja eller tåg så är du i ett helt annat land som har ett unikt samarbete med Sverige över rikets gränser.

Näringslivet

Regionen står för en fjärdedel av Sveriges och Danmarks totala BNP och en fjärdedel av landens befolkning bor i Öresundsregionen. Tillväxten är bra och antalet invånare ökar stadigt. Lönerna är dessutom 30-50 procent högre i Danmark än i Sverige, vilket gör det mycket attraktivt att bo i Sverige och samtidigt jobba i Danmark. I Danmark jobbar man dessutom i regel 37 timmar i veckan jämfört med Sveriges 40 timmar.

Utbildningsnivån i regionen är hög

Detta särskilt jämfört med resten av båda länderna och andelen med eftergymnasial utbildning beräknas fortsätta stiga kraftigt. Det tyder på bra utbildningsmöjligheter och detta leder till kompetent arbetskraft och ett blomstrande näringsliv i hela regionen.

webmaster

Kommentarer inaktiverade.