Inred ditt attefallshus på ett unikt sätt

Inred ditt attefallshus på ett unikt sätt

I USA drog tiny house-rörelsen igång redan på 1970-talet. Detta i samband med att Allan Wexler började utforska möjligheterna till ett mindre och mer kompakt boende. Senare fick även inredningsdesigners upp ögonen för detta och lanserade begreppet compact living. Från och med juli 2014 kan vi svenskar ta fasta på detta koncept i och med införandet av attefallshuset. Ett attefallshus är ett komplement till ett befintligt bostadshus, och här får du lära dig att inreda detta lilla hus på ett helt unikt sätt!

3 tips för att inreda ditt attefallshus

Om vi ska koka ner våra inredningstips till bara tre tips måste vi välja dessa:

  • nyttja utrymmet till max med våningssängar
  • släppa in naturen med hjälp av stora fönster
  • använd stege istället för trappa

Välj våningssängar före traditionella sängar

Då ett attefallshus är ett litet hus med en begränsad yta gäller det att inreda smart. Genom att välja våningssängar istället för vanliga sängar kan du spara mycket utrymme. En våningssäng låter flera personer sova i höjd och maximerar därmed den yta som är tillägnad för sömn. Om plats finnes kan du få in flera våningssängar eller till och med bygga till dem på höjden.

Släpp in naturen i ditt attefallshus

En av de stora fördelarna med att ha ett attefallshus är att det kan ha en mer solitär placering än ett större bostadshus. Du kan därmed välja att släppa in naturen genom att sätta in stora fönster som ger dig en bättre blick över omgivningarna. Detta är ett utmärkt sätt att komma lite närmre naturen om du inte föredrar att ha en massa växter inne i huset.

Använd en stege istället för en trappa

Ett utmärkt sätt att få ut mer av den tillåtna bostadsytan i ett attefallshus är att använda en stege istället för en trappa. Trappor tar nämligen upp mycket yta och är i många fall fasta snarare än uppfällbara. Med en stege kan du komma upp till loftet eller det övre förvaringsutrymmet utan att behöva använda dig av en fast trappa. Du kan även placera förvaringslådor på ett sätt som ger dig åtkomst till loftet via dessa.

webmaster

Kommentarer inaktiverade.