Installera säkerhetsdörrar i Göteborg

Installera säkerhetsdörrar i Göteborg

Genom att byta dörr till en ny säkerhetsdörr ökar tryggheten i bostaden markant, något som många fastighetsägare i Göteborg redan har gjort. En säkerhetsdörr har en robust kärna av galvaniserat stål och en elegant yta av trä, men det som inte syns är att den dessutom levererar på flera olika fronter:

  • Dörren är inbrottssäker enligt ISO-standard, vilket betyder att den står emot försök att bryta sig in i minst 30 minuter, varav 10 minuter är aktiva försök att forcera dörren. Försöken vid certifieringen görs med t.ex. yxa, borrmaskin och såg för att skapa ett worst-case scenario.
  • Boverket ställer krav om att dörren ska vara brandsäker för att förhindra bränder att sprida sig mellan lägenheter. Alla dörrar som vetter mot ett gemensamt trapphus ska därför stå emot brand i 30 minuter, vilket innebär att både brandrök och lågor ska hållas utanför.
  • Säkerhetsdörrar är effektiva när det kommer till att dämpa och begränsa ljud utifrån, och kan hålla ute relativt höga decibel-tal om ca 45 dB, vilket motsvarar personer som pratar med hög ljudnivå till varandra ute i trappen.

Via denna sida finns information om installationsarbete samt säkerhetsdörrar i Göteborg.

Många möjligheter till att utforma en stilren dörr

Säkerhetsklassade dörrar byggs utifrån en idé och vision om att skapa en säker, hållfast och snygg produkt, vilket gäller både för lägenhetsdörrar, husdörrar och portar. Många fastigheter i Göteborg kan få ett stort lyft om man installerar säkerhetsdörrar med en design som passar till arkitekturen i övrigt. Det kan röra sig om att restaurera en äldre byggnad med en spegeldörr av valnöt eller ek, eller att skapa en stilren inramning till en modern fastighet med en slät, pulverlackerad port med infällt ljusinsläpp.

Lång livslängd och enkelt underhåll

Säkerhetsdörrar av god kvalité har en lång livslängd som förlängs ytterligare med enkelt underhåll någon gång per år. Då är det klokt att lägga fokus på gångjärn och låskolv som ska hållas fria från damm och partiklar, samt smörjas med en godkänd låsspray som finns i järnhandeln. Om dörren blir smutsig av damm, spindelväv eller stänk går det lätt att torka av ytan med en lätt fuktad trasa.

webmaster

Kommentarer inaktiverade.