Vanliga frågor om fönsterparaplyer

Vanliga frågor om fönsterparaplyer

Det finns en rad sätt att förbättra inomhusmiljön såväl som yttre utseende på en byggnad. Att rusta en fastighet med markiser eller fönsterparaplyer är nu för tiden vanligt. Här följer några punkter vilka ofta kommer upp i samband med förvärv. Besök gärna denna sida om fönsterparaply.

Går det att ha reklam på skyddet?
Ja, flera återförsäljare av fönsterparaplyer erbjuder sina kunder att ha reklam på skyddet. Det skapar visserligen en extra kostnad men blir snyggare än om ett helt vitt/grått skydd ska sättas upp. Att ha reklam på fönsterskydden är vanligt vid större renoveringar och speciellt om detta sker i centrala delarna av en stad. Med reklam kan byggföretaget, eller företaget vars lokaler renoveras, göra reklam för sig.

Vad kostar de?
Primärt är det storleken som avgör kostnaden. Ett exempel kan tas från en större återförsäljare där priset för 150*180 cm är 2800 kr ex moms och ett skydd på 180*220 cm kostar ca 3400 kr. Men det finns även stora prisskillnader. Utöver storlek spelar exempelvis material in.

Vilka mått finns det?
Modellerna finns främst i de vanliga fönsterstorlekarna. Se exempel under frågan ovan. Men det finns även företag som har specialtillverkning efter kundens behov och önskemål. Här får man däremot räkna med att det kostar betydligt mer. I regel är serietillverkade produkter betydligt billigare än måttbeställda.

Vad finns det för tillbehör?
Fönsterparaply köps ofta ”exklusive stolpe”. Därmed kan detta behöva köpas in separat. Utöver det kan en väska vara smidigt för förvaring och transport.

Vad väger de? Kan man bära dem?
En fönsterparaply väger ca 3 – 5 kg, något beroende på storlek och material. En väska kan exempel rymma tre paraplyer vilket innebär att väskan, inklusive stolpar, väger ca 15 kg. Det är därmed lätt att ta med sig dem mellan de olika arbetsplatserna.

Är det svårt att montera ett fönsterparaply?
Nej, det är mycket enkelt att montera dessa. För en person som aldrig gjort det förr kanske det tar ett par minuter. För en person som har viss erfarenhet tar det mindre än en minut. Se till att få med instruktioner om du köper dem eller hyr dem.

Går det att hyra fönsterskydden om jag inte vill köpa dem?
Ja, det finns företag som hyr ut fönsterskydd. Främst hittas produkterna hos de företag som i övrigt hyr ut maskiner, verktyg och annat inom renovering. Eftersom de kostar ett par tusen att köpa in är det betydligt billigare att som privatperson hyra dessa än köpa. Detta i alla fall om inte flera större renoveringar planeras inom kort tid.

webmaster

Kommentarer inaktiverade.