Parkmöbler för kommuner och bostadsrättsföreningar

Parkmöbler för kommuner och bostadsrättsföreningar

Parkmöbler syns lite överallt och bjuder in till sköna utomhusvistelser. Vid planering av nya områden eller liknande kan det vara värt att överväga att placera ut möbler för att skapa den där inbjudande känslan och för det finns en hel del att välja bland. Sköna parkbänkar eller kompletta set med bänkar och bord passar för både kommuner och bostadsrättsföreningar som planerar att förändra utomhusmiljön. Skyltab erbjuder ett brett sortiment av parkmöbler för den som vill beställa detta.

Olika typer av parkmöbler

Det finns mängder av olika parkmöbler att välja bland – alltifrån enkla bänkar till kompletta set med både bänkar och bord. När det gäller bänkar finns bara här många olika modeller att välja bland, som passar bra längs gångvägar, vid busshållplatser, som sittplatser på torg och mycket annat. Användningsområdet för en bänk är stort och det finns både klassiska och moderna modeller att välja bland – alltså enkelt att hitta något som passar med omgivningen och miljön.

Parkmöbler passar dock även på många andra ställen än dom ovan nämnda och det kan vara trevligt med bänkar och bord i fina naturområden och liknande. Även för bostadsrättsföreningar kan det vara trevligt att skapa en utomhusmiljö med parkmöbler, där dom boende kan umgås, fika och äta gott.

Så kallade picknickbord är en klassisk variant på en kombimöbel med bord och bänkar – allt i ett. Dessa passar lika bra vid rastplatser som längs fina promenadstigar och används softa flitigt av besökarna.

Att tänka på

Det viktigaste att tänka på vid val av möbler är vad som passar bäst till den aktuella platsen. Den stora skillnaden är att möblerna kan vara antingen fristående eller platsgjutna och det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen.

  • Fristående parkmöbler – Fördelen med att välja fristående möbler är att dom enkelt kan flyttas på vid behov men samtidigt kan det vara en nackdel. Det kan vara så att personer som inte ska flytta möblerna får för sig att göra det, och risken för skadegörelse är något större.
  • Platsgjutning – Platsgjutna parkmöbler är nästintill omöjliga att flytta på och dom kommer stå på sin plats i många år framöver. Även det kan ses som både en fördel och en nackdel.

På vissa platser kan det helt enkelt vara fördelaktigt eller rent nödvändigt med det ena eller det andra alternativet och det tåls att funderas på innan möbler ställs ut eller monteras.

webmaster

Kommentarer inaktiverade.