Se auktorisation hos företag inom byggnadsställningar

Se auktorisation hos företag inom byggnadsställningar

STIB (Ställningsentreprenörerna) är branschorganisationen för företag som jobbar med byggnadsställningar. Företag kan ansöka om att bli auktoriserade via denna organisation vilket innebär en säkerhet för kunden. Här visas hur exempelvis ett företag i Trollhättan kan kontrolleras och vikten av detta.

 1. Gå till Stib.se
  På hemsidan finns information om branschorganisationen, dess verksamhet samt anslutna medlemmar.
 2. Sök entreprenör i Trollhättan

Via fliken ”Auktorisation” i menyn nås information om vad detta innebär och vilka krav som ställs. Därefter kan auktoriserade ställningsföretag nås via fliken ”Auktoriserade ställningsföretag”. Välj Västra Götalands Län (där Trollhättan ingår) och därefter eventuellt färgkoder och ställningsfabrikat. Sökningen kommer sedan visa alla auktoriserade ställningsföretag i Trollhättan.

Varför välja auktoriserat företag?

När ett företag ska anlitas för uthyrning och montering av byggnadsställningar i Trollhättan bör kvalitén vara det absolut viktigaste. Men hur kan man som kund veta att god kvalité av produkter och tjänster erbjuds? En viss kvalitetsstämpel är att företaget är branschanslutet. Det har därmed accepterat att följa de branschregler som organisationen satt upp. Dessutom kan organisationen kontaktas i det fall som kunden och leverantören inte kommer helt överens.

Hyra byggnadsställningar i Trollhättan – Snabbguide:

 • Auktorisation
  Auktorisation kontrolleras enklast direkt via STIB´s hemsida. Se guide ovan.
 • Auktorisation hos Sveriges byggindustrier
  Flera företag som hyr ut byggnadsställningar omkring Trollhättan är även anslutna till Sveriges byggindustrier. Kom ihåg att auktorisation inte är ett krav – men det ger förtroende och en liten större säkerhet för kunden gällande att arbetet kommer att utföras enligt branschstandard.
 • Se på referenser
  På företagens hemsidor brukar referensprojekt presenteras med både text och bild. Dessa referenser visar snabbt vilka slags jobb som företaget främst riktar sig mot. Är det exempelvis främst mindre byggnadsställningar och villor på bilderna eller stora byggnadsställningar vid flerfamiljshus?
 • Fundera över behov
  Önskas enbart byggnadsställningar hyras eller även montering och demontering? Hur länge önskas de vara uppmonterade? Kan flera olika renoveringar ske på fastigheten på samma gång när ändå ställningarna står på plats.
 • Köpa eller hyra?
  För privatpersoner kan det ofta räcka med enklare och billigare byggnadsställningar. Det kan till och med bli billigare att köpa dem istället för att hyra. Framförallt gäller detta om enklare modeller önskas och dessa kommer användas under längre tid. De företag som hyr ut byggnadsställningar gör detta nästan uteslutande med de lite större modellerna. Det är helt enkelt inte ekonomiskt försvarbart att hantera de allra minsta.
webmaster

Kommentarer inaktiverade.