Nyheter

Dags att se över dränering

Fuktproblem är vanligt och har man inte drabbats av en vattenskada eller liknande på insidan av byggnaden så tränger fukten troligen in utifrån. Då behöver man genomföra en dränering för att råda bot på problemet och det finns flera varningstecken som indikerar på att det börjar bli dags. Nedan kan du läsa mer om olika tecken, om dränering och varför det är viktigt att ta tag i problemet.

Så vet du att det är dags för dränering

Det finns flera saker som indikerar på att det finns fukt, vanligen i källarutrymmen. Ett första tecken kan vara dålig och unken lukt – den är svår att ta fel på. Andra vanliga och tydliga tecken är:

 • Missfärgningar på golv/och eller väggar
 • Fuktrosor
 • Färg som flagnar från väggarna
 • Kondens på fönster

Risker med fukt

Fukt kan leda till stora problem, både för byggnad och människor som vistas i den. Personer som till exempel bor eller av annan anledning vistas i utrymmen där det finns märkbara fuktskador riskerar att drabbas av allergi. Man kan också uppleva trötthet, huvudvärk och andra saker som tyder på försämrad hälsa.

Att en byggnad påverkas negativt av fukt är inte speciellt konstigt. Materialet skadas av fukten och i det långa loppet är det inte ovanligt med mögel, påväxt och andra rötproblem om man inte gör något åt saken. Det är här en dränering kommer in i bilden – man behöver se till att den fukt som tränger in utifrån blockeras på nytt och för det krävs ett ganska omfattande jobb.

Så går dränering till

En dränering börjar generellt med att man gräver upp marken runt hus, – och källarväggarna för att avlägsna ett eventuellt befintligt dräneringssystem. Därefter lägger man i ett nytt och fräscht och täcker igen med ett lämpligt markmaterial. Har det gått så långt att man drabbats av fuktproblem inomhus behöver givetvis även detta åtgärdas – utrymmet behöver torkas och detta kan ta väldigt lång tid.

Har man börjat märka av ett eller flera av ovan nämnda tecken på fukt bör man inte vänta med att genomföra en dränering. Ju fortare det blir gjort, desto mindre skada. Kontakta ett företag som erbjuder dränering – dom som är experter inom området kan snabbt avgöra vilka åtgärder som är nödvändiga, alltifrån dränering till isolering, för att man ska bli av med problemen under en lång tid framöver.

Ica hemförsäkring för konsumenter

Det kan nog nästan sägas med säkerhet att alla som bor i Sverige känner till företaget ICA. Det första man tänker på är ofta deras matbutik ICA, men visste du att de gör andra saker också? Med butiker i hela landet och tusentals anställda är det ett av de största och mest framgångsrika företagen i Sverige. Men faktum är att ICA är mycket mer än bara en matbutik. De har även en bank, apotek och numera även försäkringar. Denna delen av företaget går under namnet ICA Försäkring, och erbjuder en rad olika försäkringar till sina kunder. En utav dem är deras hemförsäkring.

Om företaget ICA Försäkring

Som nämnt är ICA ett stort och tillförlitligt företag med lång erfarenhet. Företaget ägs av ICA Banken och startades år 2015. Det är även en del av deras aktiebolag som heter ICA Gruppen. De sysslar med en rad olika försäkringar såsom för:

 • bilar
 • hemmet
 • fordon
 • personer
 • djur
 • båtar

Enligt de själva erbjuder de försäkringar med schyssta villkor och priser. Trots en relativ kort tid inom denna bransch har ICA försäkring idag 100 000 kunder runtom i landet. Genom detta har det förtjänat titeln som det snabbast växande försäkringsbolaget i Sverige.

ICA hemförsäkring – vad den innebär

ICA hemförsäkring erbjuder är en omfattande försäkring. I den ingår bland annat allrisk för lösöre, reseskydd, stöld, skadegörelse, brand, rättsskydd och privatansvar. Dessutom ingår skydd för överfall, omställning och mobbning. Bara grundskyddet i denna försäkring ger mycket bra skydd för både dig och din familj i alla nämnda aspekter. För den som önskar utökat försäkringsskydd finns det tillägg rörande ersättning för skador i hemmet, olycksfall, bostad och diverse utrustning.

Fördelar med Ica hemförsäkring

Just nu erbjuder ICA Försäkring rabatt på deras hemförsäkring i form av erbjudanden på ICA. Det enda som krävs är att ha ett medlemskort eller bankkort från ICA Banken. Generellt så sticker deras försäkring ut då den ger 60 dagars reseförsäkring istället för 45 som är standard i branschen. Dessutom ingår allriskförsäkring för lösöre i grundskyddet, vilket är mycket ovanligt. Utöver det så kan du som kund förvänta dig bra villkor i form av ett generöst grundskydd. Allt detta till bra priser. Som ett av de störst växande företagen och med ett väletablerat företagsnamn väntas deras framtid vara ljus.

Vad innebär stambyte för de boende?

När stambyte ska ske i en bostadsrättsförening påverkar det de boende både rent praktiskt och ekonomiskt. För en del kan det till och med innebära att de blir tvungna att flytta. Detta gäller för bostadsrättsföreningen:

Beslut på stämman

I teorin kan en styrelse ta beslut om ett stambyte utan att fråga årsstämman. Men det gäller enbart om stambytet kan ske utan att det påverkar de boendes badrum, vilket det oftast gör. Det vanligaste är därmed att frågan tas upp på en stämma. Enligt regler så krävs det i detta fall att minst 66 % ställer sig bakom beslutet för att det ska kunna genomföras. Samtidigt är det en renovering som det inte går att skjuta fram för mycket. Skulle det bli en tvist mellan de boende och styrelsen kan därför hyresnämnden kontaktas som kan se över frågan.

Avgiften kan höjas vid stambyte hos bostadsrättsförening

De lagar som reglerar bostadsrättsföreningar anger inget om att ersättning eller ersättningsbostad måste ges av föreningen under renoveringen. Därmed inte heller nedsatt avgift för de som väljer att bo kvar. Det brukar istället bli exakt motsatt resultat. Eftersom en sådan renovering kostar ungefär 300 000 kr/lägenhet kommer det skapa en stor kostnad för föreningen. De allra flesta behöver alltså låna pengar för att renovera bostäderna. Därmed skapas både framtida räntekostnad och amortering som föreningen behöver betala. Något som bekostas av högre månadsavgift.

 • Bostadsrätt – Avgiften kan höjas oavsett orsak
 • Hyresrätt – Hyran höjs enbart efter årlig förhandling eller höjning av kvalitén.

Badrummet återställs till standardutförande

Inom en bostadsrättsförening har den enskilde medlemmen rätten att själv renovera badrummet i önskad standard. Det kan därmed vara mycket stor skillnad på kvalité och värde på de badrum som medlemmarna har. Men när sedan stamrenoveringen ska genomföras kommer dessa rum att behöva rivas ner för att hantverkarna ska kunna nå och byta ut alla rör. Efter att stamrenoveringen är klar ska badrummen återställas – vilket sker till den kvalitetsnivå som föreningen anger. Det kan alltså innebära att alla får ett ”standardbadrum” även om de tidigare hade ett exklusivt badrum med finare kakel och inredning.

Att badrummet kan ”försämras” är en av orsakerna till att boende inom en bostadsrättsförening anser att renoveringen inte ska ske. De vill helt enkelt inte se sin lägenhet falla i värde på grund av ett sämre badrum. Samtidigt innebär en stamrenoveringen en generell prishöjning eftersom köparen då vet att någon större renovering inte planeras inom kort.

Kvalitetsflytt – Flyttfirma från norr till söder

Kvalitetsflytt är en flyttfirma som är verksam främst i södra och västra Sverige, med Skåne, Göteborg och Halland som arbetsorter. Man finns dock även i Luleå och anpassar sig om möjligt efter kundernas efterfrågan. Bor man någon helt annanstans men ändå vill ha hjälp av just kvalitetsflytt, kan även det gå att ordna. Nedan finns en närmare beskrivning av företaget och dess olika tjänster.

Flyttfirma med många tjänster

Kvalitetsflytt är en flexibel flyttfirma i och med att dom erbjuder tjänster där kunden befinner sig, i den mån det går. Bor man inte i Skåne, Göteborg, Halland eller Luleå kan man ändå kontakta firman för att se om en flytt eller något annat går att lösa.

Förutom det är kvalitetsflytt en flyttfirma med spännande tjänster, och erbjuder en del saker som känns lite annorlunda men också dom allra vanligaste tjänsterna förstås. Följande finns att hitta i utbudet:

 • Flytt och transport– Den klassiska flytthjälpen man vill ha när man anlitar en flyttfirma. ”Gubbarna” bär och transporterar kartonger, möbler och andra prylar i bohaget från en adress till en annan. Gäller även för företag.
 • Packhjälp – En tjänst som innebär att flyttfirman inte bara flyttar bohaget, utan sköter allt vad packning heter. Man emballerar glas, porslin och andra ömtåliga föremål och packar ner i flyttkartonger.
 • Magasinering – Tjänst för den som behöver någonstans att förvara hela eller delar av sitt bohag under en lång eller kort period.
 • Flyttstäd – Många anlitar en flyttfirma för att spara tid vid flytten och genom att även köpa till en städtjänst sparar man ännu mer tid. Dessutom slipper man arbetet, som faktiskt är ganska trist.
 • Slänga skräp – På hemsidan finns även en mer annorlunda tjänst som går under namnet ”skräpbilen”. Här hittar man både städ, – och renshjälp lika väl som hjälp med att transportera bort sådant man rensat ut på egen och vill slänga eller skänka bort. Ska sakerna slängas kommer dom sorteras på en återvinningscentral.

På hemsidan finns även en kubikräknare, där man kan fylla i vilka typer av möbler man har hemma, samt hur många, för att enkelt räkna ut hur stort flyttlasset kommer att bli. Som kund erbjuds man även snabba offerter med svar inom 30 minuter och det finns hundratals omdömen från tidigare och till synes nöjda kunder.

Koppla laddbox till solcellsanläggning

Orsakerna till att skaffa elbil varierar. För vissa är det primärt en ekonomisk fråga – för andra främst ett sätt att premiera miljön. Oftast en mix av bägge faktorerna. För att skapa ännu mindre miljöpåverkan kan laddboxen kopplas till en solcellsanläggning på bostaden.

Elbilsladdare som tillval

När en solcellsanläggning installeras finns ett par tillval som kan väljas. Det kan exempelvis vara extra batterilagring eller elbilsladdare. Med andra ord produkter som inte alltid behövs för en anläggning men som kunden kan välja till efter eget behov. På detta sätt sammankopplas den externa laddboxen, vid parkeringen eller garaget, med solcellsanläggningen.

Att ha laddbox innebär flera fördelar

Många elbilar kan laddas via vanligt vägguttag. Det innebär att bilägaren kan dra en förlängningssladd till bilen från ett uttag och ladda. Men det finns minst två stora fördelar med att ladda via laddbox.

 • Säkrare
  Laddboxen har flera säkerhetsdetaljer som främst innebär att kortslutning, och därmed brandrisk, minimeras. Allt för många belastar sin elanläggning för mycket vid batteriladdning och skapar därmed för höga påfrestningar. Med en laddbox tas denna risk bort.
 • Snabbare
  Med en laddbox kan laddning ske med trefas vilket innebär snabbare laddning.

Steg för steg

Att köpa elbil samt att installera solceller är två stora investeringar. Få genomför bägge på en gång utan tar det steg för steg. Därmed finns ingen speciell orsak att vänta med att installera en solcellsanläggning innan en elbil har köpts in. Den producerade energin kan antingen användas i hemmet, lagras eller säljas. Överskottsenergi kan alltid säljas till det elbolag som är anslutet till bostaden. Detta är något som alla elbolag måste erbjuda enligt lag.

Räcker en solcellsanläggning för ett helt hushåll?

Det är flera faktorer som avgör om en solcellsanläggning kan räcka till ett helt hushåll, och dess elbil, eller inte. För det första storleken på anläggningen dvs. dess kapacitet. För det andra vilken lagringskapacitet som används. Dessutom hur mycket el som förbrukar i hushållet. Enklast är att ta med en elräkning och visa för ett företag som säljer solcellsanläggningar. Ta även med foto på bostaden. Utifrån storlek på tak, dess läge och lutning kan de beräkna ungefär hur stor kapacitet som kan skapas och därmed hur många år det skulle ta att betala av anläggningen. Därmed kan de även beräkna om den skulle räcka för att ladda en elbil och vad kostnaden i så fall skulle bli.

Ta del av samtliga konstruktionsritningar i Stockholm

Ta del av samtliga konstruktionsritningar i Stockholm

Det är stadsbyggnadskontoret som har samtliga ritningar inom Stockholm Stad. Detta både på lokaler, fastigheter och bostäder så länge som bygglov har krävts. För den som önskar se konstruktionsritningar på en byggnad är de alltså hit man ska vända sig.

Vill du veta hur en byggnad är konstruerad, vilka bygglov som finns eller önskemål om att läsa andra dokument kring dessa? Vänd dig till stadsbyggnadskontoret – antingen digitalt eller på plats. Det finns däremot en skillnad mellan dessa vägar. Om det krävs att du har Bank-ID eller inte.

Se konstruktionsritningar i Stockholm

 • Via hemsidan

Den enklaste vägen är logga in på Stockholm Stads hemsida med E-legitimation. När det är genomfört går det att hitta alla ritningar som stadsbyggnadskontoret har och som är offentliga. Via hemsidan går det därefter att ladda hem dessa samt söka via flera olika sökfunktioner.

 • Via stadsbyggnadskontoret

Det andra alternativet är att ta sig till stadsbyggnadskontoret och där använda en av deras datorer för självbetjäning. Den enda skillnaden är i detta fall att någon inloggning inte behöver ske. Du kan därmed söka efter valfria konstruktionsritningar utan att behöva ha, eller använda, E-legitimation.

Guide – Se konstruktionsritningarna på distans

För att underlätta ytterligare finns det en guide på Stockholm Stads hemsida. Guiden visar hur inloggning sker samt hur man kan ta del av de konstruktionsritningar (samt andra ritningar) som finns tillgängliga. För de som aldrig loggat in på webbplatsen tidigare kan det vara en bra guide som steg för steg visar detta.

Beställa via telefon eller mail

Det är även möjligt att beställa valfria handlingar direkt från stadsbyggnadsexpeditionen. De kan kontaktas via mail alternativt telefon. I det fall som denna hjälp önskas kan det medföra en kostnad. Skulle arbetet som utförs av stadsbyggnadskontoret ta längre tid än 30 minuter kommer personen att debiteras 1360 kr per timme. Det är alltså betydligt billigare att först försöka hitta de relevanta dokumenten antingen via inloggning på webbplatsen eller genom att gå till kontoret och använda deras datorer.

Vid beställning via telefon eller mail är det viktigt att uppge.

 • Diarienummer
 • Årtal på gällande ritningar – Det kan finnas flera ritningar på samma byggnad
 • Fastighetsbeteckning – För att vara säker på att det är rätt byggnad som syftas på i ansökan.

Alternativen för dig som vill ha en infraröd bastu

Alternativen för dig som vill ha en infraröd bastu

Infraröd bastu är hett, i dubbel bemärkelse! Den ger en varm och skön stund och är dessutom otroligt trendigt just nu. Allt fler skaffar en i hemmet för att kunna njuta och ta del av alla hälsofördelar den medför när som helst. Är du också sugen på att göra det? Då finns några olika alternativ.

Konvertera befintlig bastu

Har du en gammal bastu i källaren eller kanske i anslutning till badrummet som bara står där och aldrig blir använd? Då är den ett utmärkt alternativ att bygga om till en infraröd bastu istället. Det man behöver göra är att ta ut aggregatet och istället montera in dom infraröda paneler som används för uppvärmning. Sådana finns att köpa separat, utan att köpa en helt ny bastu. Enklare blir det knappast.

Köp en infraröd bastu som byggsats

Har du ingen gammal bastu att bygga om, men ändå är sugen på att skaffa en infraröd bastu, så finns många enkla byggsatser att köpa. Dom finns i olika storlekar och modeller och koppas enkelt in i ett vanligt eluttag. Allt du behöver är en plats att ställa den på, samt möjligen lite tålamod för att bygga ihop den.

Tänk dock på att:

 • Hitta en lämplig plats
 • Fundera över storleken
 • Jämföra leverantörer och priser

Portabel variant

För den som inte har plats med en fullstor infraröd bastu, trots att dom finns i relativt små storlekar, finns ännu ett smart alternativ. Det är att satsa på en portabel variant. Dessa påminner lite om ett tält som man sätter sig i, med huvudet utanför, och som vanligt stängs med dragkedjor.

Det finns inget som säger att den här modellen av infraröd bastu är sämre, även om den kanske inte känns fullt lika lyxig. Men är det känslan och dom många hälsoeffekterna, så som bättre cirkulation och mjukare hud, så räcker det gott och väl. Dessutom är dom billigare!

Gå på spa

Kanske vill du mest av allt ha en egen infraröd bastu men saknar både plats och pengar för att göra slag i saken. Som tur är finns alternativ ändå, och det är att besöka ett spa som har en. På så vis kan du prova på att basta, kanske flera gånger, för att se och känna om det verkligen är något för dig.

Stambyte eller relining – vad ska man välja?

Dom så kallade stammarna i en byggnad utgörs av rör och ledningar bland annat för avlopp och vatten. Det är ett stort system som slits med åren och förr eller senare kommer dom att behöva bytas. På senare år pratas det dock mycket om ett alternativ – relining. Men vad ska man egentligen välja, stambyte eller relining och vad är det som avgör vilket som är bäst?

Stambyte eller relining – vad är skillnaden?

Som tidigare nämnt är det så gott som omöjligt att komma ifrån ett stambyte helt och hållet. Förr eller senare kommer det behöva göras och då väntar ett stort och omfattande arbete. Ett stambyte innebär att alla rör och ledningar helt enkelt byts ut.

Det i sin tur betyder att golv och ibland även väggar måste brytas upp både i badrum, kök och eventuell tvättstuga. När dom gamla stammarna har avlägsnats så monteras nya och chansen att man inte behöver tänka på det mer under sin livstid är stor. Relining är något helt annat – man skulle kunna säga att det är en form av renovering av dom befintliga stammarna. Ordet ”reline” är engelska och översatt till svenska blir det ”fodra om”. Man behöver alltså inte bryta upp golv och riva ut rör och ledningar utan man behandlar dom istället på insidan. Det finns flera olika metoder att göra det på men kort och gott kan man säga att man lägger en ny och fräsch yta. Resultatet håller i åtminstone 25 år och på så vis kan man skjuta upp stambytet om rör och ledningar är relativt hela och fräscha.

Det finns några riktigt bra fördelar med relining:

 • Det är billigare
 • Det tar inte lika lång tid
 • Man behöver inte bo på en byggarbetsplats i flera veckor

Ålder och skick avgör

Så vad ska man egentligen välja – stambyte eller relining? Dom två största faktorerna som avgör är vilket ålder och skick det är på dom befintliga stammarna. Var det 50 år sedan dom byttes senast och skicket dessutom är väldigt dåligt är stambyte helt klart ett bättre val.

För att säkert veta vilket alternativ som är bäst i det aktuella fallet bör man kontakta en fackman för besiktning av stammarna. Denne kan ge ett utlåtande utifrån både ålder och skick och utifrån det kan man sedan avgöra vilket val som passar bäst.

Stambyte eller relining – Allt beror på förutsättningarna.

Varför du bör anlita en mäklare när du vill sälja din bostad

Att sälja sin bostad kan vara en rätt omtumlande och jobbig process. Sen kan det också vara en spännande och rolig process då man ska sälja och hitta något nytt, men det är ofta kombinationen av spänning och den stressande ovissheten som gör det lite extra omtumlande. Som tur är finns det hjälp av få, till exempel om du anlitar en mäklare i Helsingborg. Vi har gjort i en lista över varför du bör anlita en mäklare då du ska sälja din bostad!

Anlita en mäklare

Det finns ett flertal anledningar till varför du bör anlita en mäklare när du ska sälja din bostad, som exempelvis att anlita en fastighetsmäklare i Helsingborg. Nedan radar vi upp de främsta anledningarna för att en mäklare kan komma till stor nytta vid en bostadsförsäljning.

 • De kan sin sak

En mäklare är utbildad specialist på fastighetsförmedling, vilket alltså innebär att de har koll på allt vad som gäller när det kommer till bostadsförsäljning och hela processen till dess att bostaden är såld. De har koll som måste göras, vilka förutsättningar du och din bostad har, samt hur ni ska gå till väga på bästa möjliga sätt för att få bostaden såld.

 • Mäklaren är en opartisk mellanhand

Det är ett faktum att mäklaren kommer vara till stor hjälp vid försäljningen av din bostad, inte bara för att de har stenkoll på läget utan också för att de kommer agera likt en opartisk mellanhand då ni ska förhandla med olika intressenter. Det är viktigt för att affären ska utföras professionellt och på rätt sätt.

 • Du får stöd under hela processen

När du anlitar en mäklare för att få din bostad såld kan du känna trygg och säker genom hela processen i och med att du alltid har någon att rådfråga och luta dig tillbaka på när det känns jobbigt. De är där för att sköta jobbet åt dig, men också tillsammans med dig!

 • Ett stort kontaktnät

Det allra bästa är att anlita en mäklare som är kunnig och påläst om just ert område. I sådana lägen är också mäklaren en potentiell kontaktförmedlare, inte bara för att den ofta har ett brett kontaktnät i området utan också för att ni får möjligheten att annonsera med hjälp av mäklarfirman. Kanske har de den rätta kontakten för att er affär ska bli så bra som möjligt!?

 • En mäklare sköter allt

Många tänker att en bostadsförsäljning är något som man kan klara av på egen hand, och att det bara är att fixa till lite och ta emot intresserade köpare på visning. Faktum är att det krävs rätt mycket mer än så, och att även de fåtalet punkter är rätt krävande.

En mäklare tar hand om allt som ni vill att de ska ta hand om i er bostadsförsäljning; pappershantering, affären och dealandet, fix och tricks, för- och efterarbete, visning, och så vidare. Med deras hjälp kan ni vara säkra på att allt görs som det ska på bästa möjliga sätt, för att allt ska kännas smidigt för er.

Allt du behöver veta då du ska dränera

Det är ett faktum att marken runt hus, källare och avlopp kan behöva en någorlunda upprustning då och då. Ett typiskt exempel på en sådan upprustning är att dränera marken runt huset, källaren eller avloppet, något som ofta hör i hopp och ”styr” varandra. Däremot är dränering något som inte alla har koll på, inte minst med tanke på att en dränering i Örebro kan se annorlunda ut än en dränering av enskilt avlopp. Ni behöver inte oroa, vi har satt ihop listan över allt du kan tänkas behöva veta om dränering!

Varför ska jag dränera marken mitt hus?

De finns en hel del tydliga anledningar till varför ditt hus kan behöva dräneras ibland, där både avlopp och källare kan vara avgörande faktorer för hur marken runt ditt hus håller sig och huruvida husgrunden är bra eller inte. Det må kännas som att det är en onödig investering, men faktum är att dräneringar kan vara nödvändiga för att driva bort fukt och vatten.

Hur dränerar man?

Om du behöver dränera ditt hus och marken runt omkring krävs det såklart inte att du själv ska ha den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra jobbet och förbättra din husgrund, utan det finns det specifika företag som kan fixa. Däremot kan det vara bra att vara lite påläst om vad som gäller och vilka dräneringsmetoder som finns, så att du är med.

Vad borde jag veta om dränering?

När det kommer till dränering och fixering av husgrunden, oavsett om det gäller marken i sig, källaren eller avloppet, så finns det vissa saker som kan vara bra att veta om. Som sagt så kommer du få hjälp med arbetet av ett kunnigt företag, men utöver att det finns olika dräneringsmetoder så finns det även vissa ord som tillhör ämnet.

 • Kapillärbrytare, vilket är ett material som används för att hindra fukten från att ta sig uppåt.
 • Organiska material, vilket kan syfta på både döda och levande växtmaterial som ska användas.
 • Stenkista, vilket är en stengrop som bland annat används för att samla upp dräneringsvattnet.
 • Saltutfällningar, vilket är ett uttryck för att väggar och källargolv är fuktiga.

Vad bör jag tänka vid dräneringen?

Genom att anlita ett professionellt företag för dränering kan du vara säker på att processen utförs på rätt sätt. Men, för att dräneringen ska bli gjord på allra bästa sätt finns det även här vissa saker som du bör veta och som du kan tänka på.

 • Försök att undvika organiska material då grunden byggs upp
 • Det är ofta bäst att isolera inifrån om det gäller källaren
 • I vissa fall är det inte nödvändigt med isolering
 • Tänk på att dränera i rätt väder, helst när det är torrt
 • Använd rätt typ av material när du dränerar och bygger upp husgrunden/ marken
 • Var noggrann med avtalet mellan dig och företaget
 • Välj den bästa dräneringsmetoden för ditt hus/ område
 • Passa på att dränera samtidigt som annan ombyggnad, eller innan du lägger källare